Jeg vil til Kreta! Jeg skal til Kreta!

2 03 2010

Ikke nok med at vi drar til et av Europas mest turistifiserte steder, pakketurister skal vi også være. I tillegg til alt dette skal vi bo midt i Platanias, Hurra……

gøy for tenåringer som må være med på familieferie

Men vi skal så absolutt ikke slåss med tyskere om solsenger, heller ikke stå opp klokka 5 for å reserve disse. Det gidder vi ikke, vi skal på tur. Hver dag! Kreta er så spennende, stor og det er varmt, veldig varmt.

de smakte faktisk godt

Vi skal selvfølgelig til Elafonisi. Pakke en deilig lunsjkurv, forsikre oss om at vi har med parasoll (absolutt nødvendig midt på sommeren.), snorkel og svømmeføtter, mye vann. Gleder meg.

Grunnen til valget faller på Platanias, er selvfølgelig at to tenåringer synes ikke det er så kult på et lite gjestehus langt fra folk. De vil ha litt action om kveldene, og fri til å gå litt rundt for seg selv.

kanskje en av verdens topp ti strender?

Paleochora er et annet sted vi skal innom, mer en en gang. Koselig avslappet, backpacker by med små koselige lunsjsteder. To strender, den ene er det muligheter for leie av windsurfutstyr, det må testes. Guttene er klar for brettseiling i varmt vann og varm vind, litt forskjell fra 12-15 grader i Hafrsfjorden.

En fredelig spot; Paleochora

Kreta, Paleochora

Noen ganger sier bilder mer enn ord.

Det å ta seg med bil til Balos er en utfordring, de fleste drar med båt. Veien er kronglete, ikke alltid en vei. Men det er verdt turen, når du står på toppen og ser ned på stranda. Ingen solsenger, en liten taverna i ene enden – akkurat passe.

Det er ikke solsenger å sloss om her heldigvis.

Det er noe av det vi har opplevd på Kreta, vi har mange steder vi vil tilbake til. Og mange steder vi ikke har vært som står på vil se lista, det er ikke å overdrive å si vi gleder oss til årets chartertur til Platanias, Kreta 🙂

7 solsenger, liten taverna og kjempefint å snorkle - supert.


Handlinger

Informasjon

4 responses

2 03 2010
arne

Minnene fra ifjor strømmer på. Sykkel, buss og båt var våre fremkomstmidler. Heldagstur til Santorino var en opplevelse, men vinen skal de få ha for meg. Likte ikke vulkansmaken som var meget fremtredende. Tyrkia, Side, iår.

3 03 2010
ochoogseisside

Vi drar rundt med bil, har funnet det som det mest praktiske for oss. Da kommer vi oss rundt om som vi vil uten problemer, og vi liker å ta avstikkere fra hovedveien.

Santorino er en perle, der har vi og bare vært en gang før og har mange steder vi ikke har fått med oss. Der er det scooter som er tingen 🙂 Vi hadde og vekslende erfaring med vin på Santorini, helt til vi fant små restauranter som produserte egen vin, da var det en del perler.

Gutta og meg var i Side, kun en uke i høstferie for noen år siden. Da var vi kun på hotell og strand, bading, mat, bading, bok, og litt bading. Kun et par småturer inn til byen, med buss. Deilig, fikk fyllt opp lagrene da. Vi fikk ikke med oss så mye av Tyrkia, men det var ikke planen heller – skulle bare ha sol og varme.

Godt å ha noe å se frem til 😉 Men vet Hermann og Yerke om dette?

Vi sender Ocho og Seis på prøveopphold på Hundens Vertshus den 15.3. til 17.3.2010, stakkars Ocho har aldri vært borte fra oss før. Seis har vært der før og vet hva som kommer til å hende, men vi er veldig spent på Ocho.

Hvilken kennel var det dere brukte? En på Jæren? Fornøyd?

7 03 2010
arne

Hermann var på Kameraten på Nærbø, mens vi var i Danmark og hentet Yerke. Ingen grunn til å klage på noe. Vi planlegger to uker med avslapping i Side. Forrige gang vi var i Tyrkia så reiste vi litt rundt, men det er ett svært land. Hermann og Seis vet ikke noe enda. De er heldige denne sommeren. Husets store sønn og dama skal bo i huset og ta seg av Hermann, mens vi er borte. Yerke er det vår gifte datter med mann, som bor i kjelleren som skal ta seg av. Ingen av hundene trenger derfor noe nytt hjem de to ukene.

7 03 2010
ochoogseisside

Det er praktisk 🙂 Det sikkert ikke så mange år til vi også har «barnevakt»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: