About

Vi er en familie med 4 på 2 og 2 på 4. Anne, Bjarne, Einar og Armand og Seis og Ocho. Vi bor i Stavanger, men er fra Bømlo og Oslo, Arendal og Trondheim ( de to siste er det hhv Seis og Ocho som er fra).

Aner ikke hvor mye tid dette krever, eller hvor mye tid jeg gir blogging. Akkurat nå er det slutten på en lang juleferie, og det er litt energi til overs 🙂

Vi får se…..

15 responses

10 01 2010
alfhild og knut steinar

Hei dere

Det var flotte bilder av hundene og barn?. Vi mistet Bella i mars i fjor. Hun manglet 1mnd. på å bli 13 år. Siste året skrantet hun noe. Hoftene ble dårlige hun hadde dårlig hørsel. En morgen da Alfhild våknet så satt Bella i sakosekken og skalv. Hun hadde ant. fått et drypp om natta. Det ble tur til dyrlegen og da måtte i ta henne. Savnet var stort i lang tid. Vi skal ikke ha hund på en stund, Vi er nå alene i med kun en katt.
Hyggelig å høre fra dere.
Alfhild og Knut Steinar i Arendal

10 01 2010
ochoogseisside

Hei,

det var trist å høre, kan godt forstå det blir tomt etter så mange år.

Når det gjelder Seis, så håper vi å ha henne en god del år til. Vi fikk Ocho for ett år siden, det har faktisk fått mer fart i «gamla». Hun har tatt rollen som oppdrager, seriøst, det er stort sett hun som har gitt han korreksjon. Og da er det ikke med silkehansker hun tar han :))

Vi husker enda tenårene til Seis, da var vi fortvila mange ganger. Men heldigvis holdt vi ut, det var bare å være mer sta og smartere enn henne. Nå er det helt utrolig at det er samme hund, selv om hun er sta enda da. Men noen nykker får hun vel ha på sine eldre dager.

Vi valgte en «liten» hund som nr. 2, Kromfohrländer er en morsom og kvikk rase det og. Han forguder Seis, og toppen på lykke er å ligge opp på halen hennes.

Ha det bra

Hilsen
Seis, Anne, Bjarne, Einar og Armand 🙂

24 01 2010
Winnie

Hejsa, sikke en lækker kromi i har 😀 Hvilken kennel er han fra?? Jeg har selv en kromi-pige som jeg er rigtig glad for! Vil da gerne vide lidt mere om jeres flotte dreng. I må gerne sende mig en privat mail, hvis i får lyst

mvh Winnie

25 01 2010
ochoogseisside

Hei,
takk for ros 🙂 vi elsker det, han er jo så fin…. sendte det en mail med link til stamtre – han er fra Kennel Winterblue i Trondheim, Norge.
Har du hjemmeside, facebook eller lignende?

mvh

Anne

21 06 2010
Auto Insurance state

Det var flotte bilder av hundene og barn?. Vi mistet Bella i mars i fjor. Hun manglet 1mnd. på å bli 13 år. Siste året skrantet hun noe. Hoftene ble dårlige hun hadde dårlig hørsel. En morgen da Alfhild våknet så satt Bella i sakosekken og skalv. Hun hadde ant. fått et drypp om natta. Det ble tur til dyrlegen og da måtte i ta henne. Savnet var stort i lang tid. Vi skal ikke ha hund på en stund, Vi er nå alene i med kun en katt.Hyggelig å høre fra dere.Alfhild og Knut Steinar i Arendal
+1

22 06 2010
Anonym

Hei

Jeg og samboeren skal kanskje skaffe oss en hund.Og i dag så vi den skjønneste hunden. Jeg har lett og lett på nettet for å finne ut hvilken rase det var, og så dukket bloggen deres opp. Den hunden vi så var en litt større utgave av deres Ocho. Er Ocho en valp da bildene som ligger på siden ble tatt. Altså blir denne typen hund noe større? Dersom den ikke blir det var det ikke en slik hund vi så.Men har dere noen kunnskap om vanlige blandingsraser som er lik Ochos rase?

Kristin

22 06 2010
ochoogseisside

Hei,
Kromfohrländer blir vel 40 cm i skuldrehøyde og ca 12 kg. Ocho er nå 1 1/2 år gammel, og blir ikke større. Men det finnes et hav av herlige blandingshunder, som sikker blir større 🙂 Det er faktisk en av grunnene til at vi valgte kromfohrlander, den ser ut som en ekte gatemiks 🙂 Vi har og en hovart som er 64 cm høy og over 35 kg, viller derfor ha en mindre hund som nr 2.

Kan dessverre ikke si noe nærmer hvilke miks det er du har sett, spør neste gang du ser noen du liker. Lykke til med letingen.

21 09 2010
Heidi

Hei

Fant siden deres via en annen Kromfohrländer.
Vurderer sterkt denne rasen som hund nr.2. Men jeg lurer litt på hvilken erfaring dere har av hannhunden.
Jeg har fått beskjed om at man må være innstilit på at alle hannhundene er hannhund agressive. Har dere fått høre dette også?
Har en dalmatiner hann fra før, og har egentlig mest lyst på en hannhund til. Ser for meg kaos med tispe og løpetid med min litt over middels hormonbombe :-).

21 09 2010
ochoogseisside

Mener du om alle kromishanner er hannhund agressive, eller hannhund generelt?

Jeg svarer for Ocho, vår kromis (kromfohrlander), han er snart 2 år og ikke agressiv i det hele tatt. Han er selvfølgelig hannhund, en ung sådan, som prøver seg på andre like gamle, men han vet godt hvor grensen går. Han ypper heller ikke særlig til krangel. Er nok litt hissig, dersom andre prøver seg på han, men han har aldri bitt noen og heller aldri blitt bitt (jo forresten en gang når jeg tenker meg om).

Jeg har ikke hørt at kromfohrlandere skal være spesielt vanskelige, men prøv på nordisk forum, der treffer du eiere som er langt mer erfarne med kromiser enn oss 🙂 Det som jeg var klar over er at man må jobbe med sosialiseringen, da de er sky av natur.

Det er linket dit fra bloggen vår. Lykke til med valget, anbefaler rasen, selvfølgelig 🙂

Bare spør om det er noe mer du lurer på, svarer etter beste evne.

Vi har en tispe fra før, hun er nå sterilisert. Det gikk forsåvidt helt greit, putta minstemann i bur under løpetid, men enklere uten løpetid.

2 01 2011
2010 in review « Ocho og Seis 's Blog

[…] About […]

20 02 2012
Emmy

Hei!
Vi er en familie på tre og har en kanin. Vi hadde hund for to år siden, en gammel collie som måtte avlives pga. kreft i en kul, men poenget er at når vi så kromfhorländer syntes vi den var nydelig. Men vi lurte på om dette er en rase som klarer å være alene mange timer hver dag?? Dette er selvfølgelig helt relevant for at vi skal få en hund.

20 02 2012
ochoogseisside

Kromfohrlanderen liker ikke å være alene. Vår hund som nå er 3 1/2 år skal ikke bare ha selskap, han skal helst ligge inntil noen 🙂 En voksen hund vil nok klare å være alene, men vi er bekymret over hvordan Ocho vil takle det når vi bare har han. Han har ikke vært lenge alene, i og med vi har to hunder og barn som kommer tidlig hjem fra skolen, lykke til i søket.

21 02 2012
Emmy

Takk, takk!
Bare lurte på en ting til… Eldste datter kommer hjem ca. 14.30 mandag, tirsdag og torsdag, ca. 13.45 på onsdager og rundt 12.45 på fredager. Hun begynner på ungdomsskolen neste år og vil nok da komme hjem litt senere, men minste mann kommer hjem omtrent de samme tidene og går i fjerde. Ville dette gå bra??

22 02 2012
ochoogseisside

Hei igjen,

Av din første henvendelse trodde jeg du mente hunden skulle være alene hele dagen. Det høres jo greit ut med skolebarn som kommer hjem tidlig, det viktigste at den blir trygg i starten. Sett av noen fridager når dere eventuelt har hentet hunden så går nok det kjempefint. Litt alene må de tåle å være 🙂

Hvordan fant dere frem til kromfohrlanderen? Tatt i betraktning at det bare har vært ett kull i her i landet.

Kromisen er reservert mot fremmede, men den elsker familien sin. Oppfører seg som en katt, liker å ligge strekk ut i sofaen eller oppå/inntil bena dine.

Har dere kontakt med noen oppdrettere?

Mvh Anne

23 02 2012
Emmy

Vi har lenge prøvd å finne en rase som passer for oss. På canis.no er det en rasevelger som vi tok. Vi så på de rasene vi ikke visste noe om, så på bilder o.l. Har ikke kommet så langt som å finne en oppdretter, men jobber med saken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: